Reportasje fra Hamar Arbeiderblad 04.06.2016

De smilte bredt, alle som hadde tatt turen fra Lunden skole ned til Mjøsa på utedag.

Det er blitt en fin tradisjon at elevene på spesialpedagogisk avdeling på Lunden skole inviterer med seg 6. klasse på Lunden på tur. De siste årene har turen gått til Veslemjøsa der Hamar Roklubb holder til. Og det er ingen sak når Hamar Roklubb og Funkis IL stiller med tre hjelpere og det som trengs av kajakker for både funksjonsfriske og de som trenger litt ekstra. I det nydelige været ble det en flott dag både for barn, lærere og ledsagere.

– Vi vet at elevene våre gleder seg til denne turen. Det er en opplevelse, både padlingen og det å få være her på dette flotte området, sier spesialpedagog John Halvorsen.

– Vi koser oss veldig, sier Signy Møen som har vært ute på padletur med Ramtin Yavan.

Etter padling, bading og fisking er det klart for grilling av laks og grønnsaker i folie. Kjempegodt, fikk vi høre.

Vidar Alberti, prosjektleder for Funkis IL, er veldig glad for at skoler som Lunden legger til rette for at funksjonsfriske og funksjonshemmede kan delta på samme arena. Han håper at flere kan få øynene opp for at det finnes andre aktiviteter enn de som tradisjonelt blir tilbudt funksjonshemmede.

Hamar Roklubb har nå tre kajakker som er veldig egnet for funksjonshemmede og som man nå kan søke støtte til. De kan for øvrig prøves på tirsdagskveldene hos roklubben. Onsdagskveldene er det åpent for alle.

KOSER SEG: – Vi har kost oss veldig, sier Signy Møen som har Ramtin Yavari på fanget. Bakerst sitter Mette Mostue. Mette og Signy jobber på spesialpedagisk avdeling. Vidar Alberti hjelper dem inntil brygga.

Trude Ånnevik

948 41 838 / tan@h-a.no

 

Skrevet den Nyheter