Skal Funkis IL bestå, må Ringsaker, Løten, Hamar og Stange bla opp 740.000 kroner. Blir avgjørelsen negativ, er det kroken på døra.

Funkis IL er et pilotprosjekt og et idrettslag for funksjonshemning i alderen sju til 26 år. Skal klubben drives videre, trenger klubben støtte fra de fire nevnte kommunene.

VENTER I SPENNING

Vidar Alberti, som er leder og altmuligmann i klubben og tidligere nominert som årets ildsjel, er spent på om kommunene innvilger pengene klubben er avhengig av.

– Nå er det bare å vente. Jeg håper våre politikere ser viktigheten i dette prosjektet. Dette er et unikt prosjekt og veldig viktig for hverdagen for dem. Den gleden de utstråler på den ene treningen vi har i uka, er bare helt fantastisk, sier en spent Vidar Alberti.

Skulle kommunene komme fram til at de ikke innvilger søknaden, blir det full stopp for klubben.

– Jeg har jobbet med dette siden 2007. Blir det et nei, må også jeg finne meg en annen jobb. Det kreves så mye at det er helt umulig å gjøre denne jobben på frivillig basis. Nå er ikke jobben min det viktige i denne saken, men jeg tenker med gru på hva disse herlige ungene skal gjøre om de mister det eneste tilbudet de har for å komme seg ut. Det er greit at dette en gang var et prosjekt, men her må vi tenke langsiktig. Og politikerne må tenke langsiktig når de først sa ja til dette prosjektet. Denne saken handler om mennesker, sier Vidar Alberti.

EL-stolene som brukes ukentlig i Stangehallen blir også et problem.

– Det er utstyr i millionklassen med alle disse EL-stolene. Hva som skjer med dem, vet jeg bare ikke. Det blir trolig trangt å stue vekk alle stolene på hjelpemiddelsentralen, sier Alberti.

ROSER PROSJEKTET

Stanges ordfører Nils A. Røhne liker prosjektet.

– Dette er et unikt prosjekt. Nå har Funkis IL inne en søknad om støtte. Sjøl om jeg er positiv til dette, må jeg presisere at jeg ikke blander meg inn i den administrative behandlingen. Nå går det sin gang. Jeg er opptatt av de mulighetene som Funkis IL står for i forhold til deres målgruppe, så får vi håpe Funkis IL får et positivt svar, sier ordfører Nils A. Røhne.

Løtens ordfører Bente Elin Lilleøkseth er også positiv til dette prosjektet, selv om hun innrømmer at kommunene også i 2017 har trange rammer.

ROSER ALBERTI

–Den jobben Vidar Alberti gjør i Funkis IL, er bare fantastisk. Jeg håper personlig at vi kan få til dette, sier Løtens ordfører Bente Elin Lilleøkseth.

Ringsakers ordfører Anita Ihle Steen henger seg på rosen til det Vidar Alberti gjør.

– Jeg kan selvfølgelig verken si ja eller nei, så lenge jeg ikke har sett søknaden. Vi har støttet dette prosjektet før og det vil bli rart om vi ikke gjør det igjen. Jeg har lyst å se den politikeren som sier nei til et så unikt prosjekt, sier Ringsaker-ordføreren.

Varaordfører Knut Fangberget i Hamar er også svært positiv til tiltaket.

– Det er klart dette er viktig. Å få denne målgruppen ut i aktivitet er medisin. Jeg kan selvfølgelig verken si ja eller nei nå, men jeg har vanskeligheter med å tro på noe annet enn et ja fra Hamar. Økonomien i kommunen er oppadgående. Vi kan igjen puste, så jeg ser positivt på et slik tiltak, sier Knut Fangberget.

848979
 500323

 

88559

 

Skrevet den Nyheter
Del på Del på Facebook Del på Twitter Del på Google Plus Del på epost